Åk 6

Terminsplanering åk 6


Planering hkk åk 6

Tillfälle
Teori
Praktiskt
Läxa
1
Intro: köket, grupper, sysslor
Uppdrag s 25 i Smarta val
Kunskapskraven
Fruktsallad
Läsa “Smart i köket” s 11 i Smarta val
2
Frukost
Hygien, diskning
Jmf flingor
Fil och egen musli, s 14
Diska hemma, lämnas in tillfälle 4
3
Frukost
Gröt, frukost
4
Lunch
Tallriksmodellen
Pasta, snabb köttfärssås, grönsaker
Göra s.10 i Smarta val om tallriksmodellen
5
Lunch
Tallriksmodellen
Film: tallriksmodellen, vägen till en balanserad kost
Potatis och löksoppa
Tallriksmodellen, s 9-10 i Smarta val
6
Mellanmål
Smoothie, varm smörgås
Läxförhör: tallriksmodellen
7
Middag
Stekning
Jmf pris, s 19
Tunna pannkakor, egen sylt, grönsaker
Jmf pris i butik (faktahäftet),lämnas in tillfälle 8
8
Middag
Stekning
Kokning
Kassabok, s 32
Potatis, fiskpinnar, kall sås, grönsaker
9
Middag
Stekning
Kokning
Matlagningstermer
Ris, korv stroganoff, grönsaker
Göra s 11 i Smarta val (Uppdrag)
10
Baka med bakpulver
Prisberäkning
Märken & symboler, s 21 i Smarta val
Film: miljömärkning, en väg till renare värld och miljö
Scones
Uppdrag om sortering, s 30 i Smarta val
11
Reflektion
Praktiskt prov
Reflektion “Frida”
12
Enskilda samtal
Reklam, s 22-23
Film: banderoll om konsumtion
Pepparkakor
13
Rengöring  s 16 i Smarta val
s 28 i Smarta val (Prata om)
Städning
Risgrynsgröt