Planering hkk åk 6
Tillfälle
|
Teori
|
Praktiskt
|
Läxa
|
1
|
Intro:
köket, grupper, sysslor
Uppdrag
s 25 i Smarta val
Kunskapskraven
|
Fruktsallad
|
Läsa
“Smart i köket” s 11 i Smarta val
|
2
|
Frukost
Hygien,
diskning
Jmf
flingor
|
Fil
och egen musli, s 14
|
Diska
hemma, lämnas in tillfälle 4
|
3
|
Frukost
|
Gröt,
frukost
|
|
4
|
Lunch
Tallriksmodellen
|
Pasta,
snabb köttfärssås, grönsaker
|
Göra
s.10 i Smarta val om tallriksmodellen
|
5
|
Lunch
Tallriksmodellen
Film:
tallriksmodellen, vägen till en balanserad kost
|
Potatis
och löksoppa
|
Tallriksmodellen,
s 9-10 i Smarta val
|
6
|
Mellanmål
|
Smoothie,
varm smörgås
|
Läxförhör:
tallriksmodellen
|
7
|
Middag
Stekning
Jmf
pris, s 19
|
Tunna
pannkakor, egen sylt, grönsaker
|
Jmf
pris i butik (faktahäftet),lämnas in tillfälle 8
|
8
|
Middag
Stekning
Kokning
Kassabok,
s 32
|
Potatis,
fiskpinnar, kall sås, grönsaker
|
|
9
|
Middag
Stekning
Kokning
Matlagningstermer
|
Ris,
korv stroganoff, grönsaker
|
Göra
s 11 i Smarta val (Uppdrag)
|
10
|
Baka
med bakpulver
Prisberäkning
Märken
& symboler, s 21 i Smarta val
Film:
miljömärkning, en väg till renare värld och miljö
|
Scones
|
Uppdrag
om sortering, s 30 i Smarta val
|
11
|
Reflektion
|
Praktiskt
prov
|
Reflektion
“Frida”
|
12
|
Enskilda
samtal
Reklam,
s 22-23
Film:
banderoll om konsumtion
|
Pepparkakor
|
|
13
|
Rengöring
s 16 i Smarta val
s
28 i Smarta val (Prata om)
|
Städning
Risgrynsgröt
|
|